Što je to pronacija?

Vjerojatno su mnogi, bar dok su bili djeca ili u mlađoj dobi svoga žviota imali problema sa stopalima. Iako se taj problem ne manifestira nužno bolovima u stopalima ili nogama, moguće je da se rješenje tog problema u kasnijem razdoblju razvije u bolesti koje su usko povezane uz kralježnicu. Iz tog je razloga rješavanje ovog problema vrlo ozbiljno i od iznimne važnosti. Naime, definicija pronacije jest zapravo jedan od način gaženja, ubiti koji oblik stopala imate kada sa bosom nogom ugazite u recimo pijesak ili neku određenu masu. No, taj pregled najbolje je napravili već u najranjoj dobi djeteta, da bi znali kako postupati sa njim tj. vježbe raditi da bi se to što bolje popravilo.


Postoje tri načina „gaženja“, a objasnit ćemo Vam i svaki od njih. Prvi jest pronacija (nadpronacija), način koji još zovu i ravna stopala, način kada prvo gazite unutranjim dijelom. Drugi jest supinacija iliti podpronacija koja razumijeva oblik stopala kada prvo stajete vanjskom stranom stopala. I na kraju, neutralna pronacija, što podrazumijeva normalan oblik i gaženje Vašeg stopala, čemu naravno teže svi. Rješenje ovog problema vezanog za stopala vrlo je jednostavno ako ste uporni u Vašem vježbanju ili pak posebno oblikovani ulošci koji će Vam također biti od velike pomoći. Sada u mnogim trgovinama možete pronaći i posebno oblikovane tenisice koje će Vam također pomoći da riješite ovaj problem što lakše i brže.


Najbitnije je biti uporan u borbi sa ovim problemom, kupovati kvalitetnu i udobnu odjeću koja savršeno odgovara Vašim stopalima. Uz to najbolje je strpljivo vježbati vježbe koje su Vam dane sa strane medicinskog stručnjaka, jedino ćete na taj način uspješno, dugoročno i vjerojatno zauvijek riješiti pronaciju. To znači, što prije otkrite problem, to ćete ga brže uspjeti riješiti.

Nema komentara:

Objavi komentar